Uspešno izpeljana prireditev »ŠPORTNIK LETA 2021«

  • Feb 18, 2022
  • Tjaša
  • Novice
  • 12

V Novem mestu je včeraj potekala že 36. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto, ki je po letu premora ponovno v živo zbrala novomeške športnike in športnice. Med nagrajenci sta bili tudi članici in član našega kluba.

Na prireditvi, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za drugouvrščeno športnico v novomeški občini razglašena naša košarkarica Živa Windisch Mišjak. Naziv najboljše športnice je pripadel rokometašici Petri Kramar, atletinja Eva Murn je bila tretja.

Najboljši športnik je postal kolesar Gal Glivar, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matevž Šuštaršič in Uroš Slatinšek. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka.

Košarkarica Živa Windisch Mišjak je prejela tudi Županovo priznanje za nastop na evropskem kadetskem prvenstvu na Portugalskem, kjer so dekleta osvojila tretje mesto.

SREBRNO BLOUDKOVO ZNAČKO je prejel MUAMER MAVRIĆ, ki je v našem klubu dejaven že od same ustanovitve, torej že dvajseto leto. V upravnem odboru kluba v je vse od leta 2009. Njegov prispevek pri razvoju ŽKK Krka je zelo pomemben. V klubu skrbi, za medicinske pripomočke, ki jih potrebujejo igralke in trenerji za vadbo in tekme. Na vseh turnirjih poskrbi za medicinsko oskrbo skupaj z zahtevano prvo pomočjo. Njegova dejavnost ne obsega samo zdravstvene oskrbe, pomaga tudi pri komunikaciji z ekipami, ki jih privabljamo na turnirje in je na nekaterih tudi vodja odprave. Prav tako pomaga, preko svojih povezav, poiskati tudi druge podpornike klubu.

 

BRONASTO BLOUDKOVO ZNAČKO je prejela TJAŠA BRSAN, ki je po končani športni karieri je ostala aktivna v Ženskem košarkarskem klubu Krka, saj že več kot deset let opravlja sekretarsko delo v društvu. Ob tem skrbi tudi za medijsko promocijo, saj ureja spletno stran in ostale družbene medije. Je nepogrešljiv člen kluba pri organizaciji in izvedbi vseh tekmovanj in tekem, ki jih je letno v ŽKK Krka več kot 100.

Zlato značko za življenjsko delo je prejel Anton Klobčaver.

Prireditev so popestrili Plesni studio Novo mesto, Žigan Krajnčan ter stand up komik Admir Baltić. Prireditev je povezovala Sabina Gosenca.