Uspešno izpeljan še zadnji “Mini basket” turnir v letošnji sezoni

  • Jun 06, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 53

Minulo soboto se je v telovadnici OŠ Grm odvijal še zadnji turnir mini košarkarske lige za najmlajše, ki poteka v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in FIBA Europe, pod sloganom “her world, her rules”.

Kot že nekaj let, smo tudi letos sodelovali s Košarkarsko zvezo Slovenije, ki pod pokroviteljstvom FIBA Europe vodi projekt za promocijo ženske košarke v Sloveniji. Interesne dejavnosti »košarka za deklice« izvajamo na različnih osnovnih šolah v Mestni občini Novo mesto in okolici. Namenjena je predvsem spoznavanju ter navduševanju deklic nad košarko. Cilj projekta je, da se dekleta začnejo resneje ukvarjati s košarko in se pridružijo tekmovalnim selekcijam kluba.

Skozi sezono so se dekleta iz različnih osnovnih šol srečevala na t. i. “basket turnirjih” in tako je bilo tudi v soboto, ko so to storile še zadnjič v letošnjem šolskem letu.

Namen turnirja je spoznavanje s tekmovalno stranjo košarke, krepitev ekipnega duha, sodelovanje, pripadnosti in fair playa – vrline, ki so še kako pomembne tudi v življenju. Predvsem pa je turnir namenjen tudi druženju in zabavi, saj na njem ni poraženk, so le zmagovalke. Deklice so se skozi celo šolsko leto naučile veliko košarkarskih vrlin, katere so pokazale tudi na turnirju. Za trud in vztrajnost so bile nagrajene z majico in medaljo ter letnemu času primernim osvežilnim sladoledom.

FOTOGALERIJA TURNIRJA