U12: DEKLETA OSVOJILA TRETJE MESTO NA TURNIRJU V BANJA LUKI!

  • Apr 25, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 128

Varovanke trenerke Žive Jerman so se minuli vikend mudile na »BASKET FESTIVALU« v Banja Luki, ki je potekal v izredno močni, mednarodni druščini.

Že na prvi tekmi so se Krkašice pomerile proti starim znankam in večnim tekmicam iz Črne gore, ekipi Primorje. Srečanje je bilo napeto in izenačeno, kljub vsemu trudu pa je na koncu našim dekletom malo zmanjkalo do zmage, Črnogorke so slavile s petimi točkami prednosti.

KRKA – PRIMORJE (MNE) 31:36

Na drugem srečanju pa so Novomeščanke povsem prevladale in prepričljivo slavile proti hrvaški ekipi Požega. Zaslužena zmaga jih je popeljala do tekme za osvojitev tretjega mesta.

KRKA – POŽEGA (HR) 43:24

V borbo za medaljo so se naše košarkarice podale izredno odločeno in zavzeto, tokrat so jim nasproti stale vrstnice iz Bosne in Hercegovine, ekipa G Stars. Celoten potek srečanja se je odvijal po notah naše ekipe, saj so imela dekleta vse niti igre v svojih rokah. Dvomov o zmagovalcu ni bilo, Krkašice so si povsem zasluženo okoli vratu nadele medalje bronastega leska.

KRKA – G STAR (BIH) 55:12

Tretje mesto na turnirju so si priigrale Nika Balažić, Iza Koprivnik, Lucija Gaberšček, Ema Osojnik, Hana Osojnik, Isa Đapa, Zara Jacović, Maša Kralj, Laura Malenšek, Liza Režek, Neža Zupančič in Ula Kirm.

FOTOGALERIJA

Dekleta so poleg tekmovanja uživala tudi v spoznavanju mesta in njegovih znamenitosti.