SAŠO REBERNIK DOBITNIK SREBRNE BLOUDKOVE ZNAČKE

  • Feb 22, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 15

Čestitamo našemu trenerju Sašu Reberniku za prejeto Bloudkovo srebrno značko za več kot 20 let dela v športu. Nagrado je prejel na prireditvi Športnik leta 2023, ki je bila 21.2.2024 v Kulturnem centru Janeza Trdina v Novem mestu. Želimo mu še veliko uspehov in zmag v nadaljevanju njegove trenerske kariere ter se mu zahvaljujemo za ves njegov dosedanji prispevek ŽKK Krka.

Košarkarski trener, Sašo Rebernik z licenco strokovni delavec 2, športno treniranje – košarka, ima v ŽKK Krka najdaljši trenerski staž. S trenerskim delom v košarki je začel leta 1998 na OŠ Grm. Trener v klubu ni bil le v prvem letu delovanja in je prvo ekipo v klubu prevzel v sezoni 2004/2005. Do danes je vodil vse selekcije kluba, od najmlajših do članic, s katerimi je osvojil tudi dva naslova prvakinj v mednarodni Ekstra ligi. Z mlajšimi deklicami je osvojil tudi prvo, srebrno, medaljo za ŽKK Krka in nato  nadaljeval z uvrstitvami med dobitnike medalj na tekmovanjih pod okriljem KZS tudi z mnogimi selekcijami mlajših in starejših deklic oziroma kadetinj in mladink. Na številnih turnirjih doma in v tujini je svoje varovanke vodil do zmage ali medalje.

V sezoni 2012 je treniral in vodil  tudi selekcijo starejših deklic, ki je nato v finalu 2012 osvojila prvi naslov državnih prvakinj v zgodovini kluba.

Poleg dela v ŽKK Krka, je trenersko delo Sašo Rebernik opravljal tudi na košarkarskih  tekmovanjih osnovnih in srednjih šol. Vodil je ekipe OŠ Grm in Gimnazije Novo mesto, s katerimi je dosegal medalje na državnih prvenstvih v obdobju od 2002 do danes.

Pod njegovim vodstvom so trenirale tudi reprezentantke Slovenije v vseh starostnih kategorijah, med drugimi tudi še aktivni članski reprezentantki Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj.

V reprezentančnih selekcijah Slovenije je kot pomočnik ali glavni trener deloval v letih 2005 – 2013 in se med drugim udeležil mladinskega svetovnega prvenstva 2012 v Čilu.

Leta 2008 je prejel občinsko priznanje za delo v športu in sicer Bronasto značko.