Prestopi Krkašic v druge klube

Basketball court
  • Sep 30, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 282

Franja, Tara in Ira so dekleta, ki so v letošnji sezoni prestopile v druge klube po Sloveniji. Hvaležni smo, da so bile del našega kluba v katerem so pustile neizbrisen pečat.

FRANJA HORVAT je s treniranjem košarke pričela že leta 2013. S člansko ekipo se je dvakrat veselila osvojitve naslova mednarodne Extra lige, minulo sezono je z ekipo osvojila srebro. Pri mlajših kategorijah je z ekipo deklet U13 in 15 osvojila tretje mesto, z ekipo U17 je na zaključnem turnirju osvojila četrto mesto. Prejela je tudi številne individualna priznanja in nagrade. V članski kategoriji je bila dvakrat izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja, prav tako je to nagrado prejela tudi na zaključnem turnirju deklet U17 in U13. Na zaključnem turnirju U15 je bila najboljša skakalka. Franja je tudi v reprezentančnih akcijah izredno uspešna, nastopala je na evropskem prvenstvu do 16 let, nepogrešljiv del ekipe je bila tudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine, kjer so Slovenke zasedle šesto mesto. Bila je tudi del priprav za reprezentanco deklet do 17 let za nastop na svetovnem prvenstvu.

Franja je v letošnji sezoni okrepila ekipo ŽKD Ježica.

 

TARA JAZBEC je bila članica ŽKK Krka od leta 2017. Osvojitve treh bronastih medalj v državnem prvenstvu, se je veselila z ekipama deklet U13 in U15. V Mini pokalu je bila prav tako bronasta in enkrat srebrna. Tara se ponaša tudi z individualnimi nagradami oz. uspehi, in sicer je bila izbrana v najboljšo peterko Mini pokala, v minuli sezoni je bila s povprečjem 30.4 točke najboljša strelka selekcije U16. V reprezentančnih akcijah je nastopala na mednarodnem turnirju Slovenia Ball. Tara je bila najboljša strelka reprezentance in druga strelka turnirja. To poletje je bila tudi kandidatka za nastop deklet U16 na evropskem prvenstvu.

Tara je prestopila v ekipo Cinkarne Celje.

 

IRA TRONTELJ je postala članica našega kluba decembra 2019. Z ekipo deklet U13 se je veselila osvojitve naslova podprvakinj Mini pokala, na katerem je osvojila laskavo nagrado za najbolj borbeno igralko. S selekcijo deklet U15 je osvojila tretje mesto, na zaključnem turnirju deklet U17 pa je z ekipo osvojila četrto mesto. V članski kategoriji se je veselila osvojitve prvega in drugega mesta v mednarodni Extra ligi.

Ira je prestopila v ŽKD Ilirijo.

Vsaki posebej se iskreno zahvaljujemo za doprinos v klubu, v novih klubskih sredinah pa jim želimo uspešno nadaljnjo športno pot ter obilo športne in osebne sreče.

Odhodi košarkaric v druge klube so del športa, vendar pa prijateljstva ostanejo. Dekleta bodo vedno del naše košarkarske skupnosti in vrata v klubu jim bodo vedno odprta.