PESTER TEKMOVALNI VIKEND

  • Feb 21, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 13

Minuli vikend je bil iz tekmovalnega vidika izredno pester za naše košarkarice, saj so bile na parketu aktivne vse mlajše selekcije z izjemo deklet U14, ki bodo tekmo odigrale med tednom, natančneje v sredo, 22. 2., ko se odpravljajo na gostovanje v Slovenske Konjice.

Varovanke trenerja Saša Rebernika v kategoriji deklet U18 so se odpravile na gostovanje, kjer so se pomerile proti ekipi Janine. V prvem polčasu je bila tekma še povsem odprta in izenačena. V drugem polčasu so naše košarkarice popustila, poznala se je tudi odsotnost deklet zaradi bolezni, za piko na i pa se je med srečanjem poškodovala še ena izmed naših ključnih igralk. Zmaga je tako zasluženo ostala na domačih tleh v Rogaški Slatini.

JANINA – KRKA 65:41 (16:11, 9:11, 19:7, 21:12)
Postava in strelke Krke: Godina 2, Sivonjić 3, Černe 6, Strašek, Trontelj 5, Jazbec 7, Horvat 8, Kirn 4, Kristan, Škoda 2, Novina 4.

 

Zadnji krog drugega dela tekmovanja so odigrale košarkarice selekcije U16. Varovanke trenerja Matije Frančiča so se odlično zoperstavile ekipi Jelša Šmarje in jih tudi zanesljivo ugnale. Tretji del tekmovanja se bo pričel že to nedeljo, 26. 2., ko se bodo Krkašice na domačih tleh pomerile proti ekipi Cerknice. Dekleta se bodo borila za razvrstitev od sedmega do dvanajstega mesta v državnem prvenstvu.

KRKA – JELŠA ŠMARJE 85:60 (15:18, 25:11, 23:15, 22:16)
Postava in strelke Krke: Trontelj 12, Šiško 2, Černe D. 19, Božunovič, Černe N., Jazbec 27, Zaletelj 16, Počrvina, Đapa, Novina 9.

Po slabem mesecu dni so tekmovalni naboj občutile tudi varovanke trenerke Žive Jerman. Dekleta U12 so tudi na drugem prvenstvenem turnirju odigrale dve izvrstni srečanji in prav na obeh tudi slavile. V letošnji sezoni so zaenkrat nanizale same zmage.

KRKA – MENGEŠ 12:4
KRKA – LEDITA 10:6

Najmlajši upi našega kluba, dekleta U10, so se v hramu novomeških Trotov na ŠC Livada pomerile proti gostiteljem in ekipi Litije. Krkašice so s svojo igro in nepopustljivo borbenostjo ponovno navdušile. V marcu jih čaka še zadnji, tretji turnir prvega dela tekmovanja. V domači telovadnici OŠ Grm se bodo pomerile proti ekipi Brežic in Litije.