NOVI PREDSEDNIK ŽKK KRKA JE DUŠAN ČERNE!

  • Jun 09, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 411

Včeraj je v prostorih Športne dvorane Marof potekala volilna skupščina ŽKK Krka, na kateri je bila najpomembnejša točka dnevnega reda izvolitev novega predsednika kluba. Miran Jerman, ki je to funkcijo z odliko opravljal vse od ustanovitve kluba, se pravi izjemnih enaindvajset let, prvič ni oddal svoje kandidature in je že pred tem napovedal svoje slovo od delovanja v klubu.

Na volilni skupščini je prisostvovalo devetnajst udeležencev, od tega jih je imelo petnajst volilno pravico. Po razpravi udeležencev, je sledilo glasovanje, s popolnim izkupičkom glasov je bil prepričljivo izvoljen in potrjen novi predsednik Dušan Černe!

Miran Jerman je prvi čestital novemu predsedniku in mu simbolično predal klubsko majico.

Izjava novega predsednika Dušana Černeta:

»Ob izvolitvi za predsednika ŽKK Krka bi se rad najprej zahvalil vsem članom kluba za izkazano zaupanje in njihovo dosedanje delo, še posebej pa bi izrazil priznanje dosedanjemu predsedniku Miranu Jermanu za njegovo več kot dve desetletji dolgo vodenje organizirane ženske košarke v Novem mestu. ŽKK Krka je v tem času postal prepoznaven, stabilen in izjemno uspešen športni kolektiv, ki je nudil mnogim generacijam deklet možnost športnega udejstvovanja, nekaterim  izmed njih pa tudi uveljavitev v košarkarskem svetu.

Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje, s pomočjo in podporo vseh zainteresiranih za delo ali partnerstvo v ŽKK Krka, uspešno vodili klub, zagotovili ustrezne pogoje za popularizacijo ženske košarke,  doseganje konkurenčnih rezultatov in razvoj mladih igralk ter na ta način nadaljevali in nadgradili zgodbo o uspehih novomeške ženske košarke.»

Izjava Mirana Jermana ob zaključku njegovega predsedovanja:

»Po enaindvajsetih letih vodenja Ženskega košarkarskega kluba Krka je prišel čas, da to mesto prepustim mlajšim, novim močem. V tem obdobju smo dosegli zelo veliko. Začeli smo z eno selekcijo sedaj pa delujejo v ŽKK Krka vse kategorije mlajših selekcij in tudi članska ekipa.

Rad bi se zahvalil vsem, ki so v tem obdobju sodelovali z mano, le z dobrim sodelovanjem smo lahko ustvarjali uspešne zgodbe. Želim in verjamem, da bo imel klub tudi v bodoče pravo vizijo, usmerjeno v delo z mladimi. Novemu predsedniku želim uspešno, predvsem pa modro vodenje kluba.«

Miran Jerman je v klubu pustil neizbrisen pečat, za njegov trud, požrtvovalnost, razumevanje, potrpežljivost in odlično vodenje se mu iskreno zahvaljujemo. Novemu predsedniku želimo obilo pozitivne energije, zagona in uspešnega dela pri nadaljnjem razvoju kluba. Veselimo se novih izzivov ter s pozitivnim pričakovanjem zremo v prihodnost.