Nove pridobitve v ŽKK Krka!

  • Okt 01, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 226

V klubu pozdravljamo tudi nova dekleta, ki so v letošnji sezoni prestopila v naš klub.

TEJA ROŽMAN je stara 14 let in prihaja iz Črnomlja, kjer je igrala košarko že devet let. V Novem mestu se izobražuje na srednji zdravstveni in kemijski šoli, smer farmacevtski tehnik. Med tednom biva v dijaškem domu, da lahko redno obiskuje treninge. Kot zanimivost pove, da je navdih za igranje košarke dobila od starejše sestre, ki je bila uspešna košarkarica. Teja bo v našem klubu nastopala za dekleta U16, U18 in članice.

Teja je ob prihodu v naš klub povedala:

»Letos bom prvič zaigrala v dresu ŽKK Krke in tega se zelo veselim. Z ekipo že pridno treniramo in se pripravljamo na sezono, ki je tik pred vrati. Zelo sem vesela, da sem dobila priložnost igrati v Krki, saj me je ekipa zelo lepo sprejela in upam, da bom pripomogla k še boljšim rezultatom. Hvala klubu za to priložnost, ki mi veliko pomeni.«

JANA JUREČIČ je otrok našega kluba, ki se po štirih letih vrača domov. Jana je v našem klubu nanizala številne uspehe, pri mlajših kategorijah je s kadetinjami in mladinkami osvojila drugo mesto. Nastopala je tudi v mednarodni članski Extra ligi, s katero se je veselila osvojitve srebrne in bronaste medalje, bila je izbrana tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja. Slovenske barve je zastopala na mednarodnem turnirju Slovenia Ball, z reprezentanco 3×3 je igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. V obdobju od 2018 – 2021 je nastopala v članski prvi ligi pri ekipi Grosuplja, sedaj pa kot že rečeno, se vrača domov kjer bo nastopala v mednarodni Extra ligi.

Jana je ob tem povedala:

»V ŽKK Krka sem v mlajših kategorijah doživela veliko lepih trenutkov. Veselim se ponovnega igranja košarke«

TIA in TORI ŠPORAR sta sestri, ki prihajata iz Slovenskih Konjic. Poleg svojega matičnega kluba sta skupaj igrali tudi v Cinkarni Celje. Tia je v zadnjih letih igrala pri domžalski Lediti in ljubljanski Ježici. Obe imata izkušnje iz reprezentančnih akcij, in sicer sta nastopili na evropskem prvenstvu divizije B, v kategoriji deklet U16.

Tia Šporar

Tori Šporar

Dekleta, dobrodošla v  našem klubu! Prepričani smo, da bomo z vašo pomočjo še boljši in uspešnejši!