NASLOV IN POKAL EXTRA LIGE PONOVNO V NOVEM MESTU!

  • Apr 24, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 6

FINALE LWB EXTRA LIGA, TRIESTE – ŽKK KRKA 68 : 69 (16:14, 10:23, 21:12, 21:20),

Postava in strelke Krke: Jurečič 18, Sivonjić 2, Černe 4, Strašek, Rožman 10, Dajčman 18, Godina, Kirn 4, Lavrič 8, Škoda 2, Kristan, Novina 2.

V nedeljo so članice ŽKK Krka, na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip mednarodne košarkarske Extra Lige LWB 2023/2024 v Celovcu, odigrale še zadnjo tekmo letošnje sezone in si z zmago v finalni tekmi proti ekipi Tigrotte Trieste zasluženo priigrale naslov prvakinj.

Na zaključni turnir so se Krkašice uvrstile neporažene z nizom 10-ih zmag, v polfinalni tekmi v soboto pa so ugnale še  zagrebško ekipo Folka Borovje. V finalu  je nato naša dekleta čakala ekipa iz Trsta, proti kateri so Novomeščanke, jeseni v rednem delu tekmovanja, že odigrale na domačem parketu razburljivo in izenačeno  srečanje, ki so ga Krkine članice  takrat  dobile šele po podaljšku.

V finale sta obe ekipi vstopili previdno in prvo četrtino odigrali izenačeno, nato pa so si v drugi četrtini naša dekleta z zavzeto igro  priigrale dvomestno rezultatsko prednost in na veliki odmor odšle z razliko 11 točk. Očitno sta dobra igra in vodstvo Krkašice nekoliko uspavali in z lažnim občutkom, da so večji del naloge že opravile, so vstopile v drugi polčas. Nasprotnice iz Trsta se nikakor niso sprijaznile z mislijo, da je finale že odločeno in so v nadaljevanju tekme s srčno, borbeno ter agresivno igro prisilile naše igralke v večje število napak in se jim tako rezultatsko povsem približale. V zadnji četrtini so bila nato naša dekleta vseskozi v vodstvu, a se tudi mlade Tržačanke niso predale in z nepopustljivo igro so poskrbele za razburljivo končnico ter zadnje trenutke tekme, ko so se najprej približale le na točko zaostanka, nato pa v zadnji sekundi imele še met za zmago, a ga zgrešile. Tako je naslov prvakinj Extra lige ponovno, po lanskem drugem mestu, pripadel ŽKK Krka in v Novo mesto se zopet vrača zmagoviti pokal.

V letošnji sezoni so naslov prvakinj Extra lige za ŽKK Krka osvojile: Jana Jurečič, Katarina Sivonjić, Neja Selak, Ana Strašek, Teja Dajčman, Ela Godina, Živa Kirn, Daša Černe, Zala Lavrič (kapetanka), Iva Novina, Teja Rožman, Ema Kristan, Glorija Zaletelj, Kaja Šiško, Lucija Škoda in Tia Djapa.

Čestitamo igralkam in trenerju Sašu Reberniku za osvojeni naslov!

Zala Lavrič in Teja Dajčman izbrani v prvo peterko zaključnega turnirja Extra lige!

Teja in kapetanka Zala sta zasluženo prejeli pokal, ki se podeljuje igralkam izbranim v top 5 F4. Zala je kot najizkušenejša članica naše ekipe prispevala levji delež v vseh košarkarskih elementih za dosego želenega cilja, osvojitve naslova. V finalni tekmi pa se je še posebej izkazala Teja, ki je s svojo borbenostjo in mirno roko svoji ekipi zagotovila, da je s stalnim vodstvom tekmo pripeljala do zmagovitega   zaključka. Čestitamo obema igralkama za prejeto nagrado, še posebej smo veseli za Tejo, ki je letošnjo sezono pretrpela težjo poškodbo, in upamo, da bosta obe Krkašici še dolgo članici našega kluba ter prenašale svoja bogata znanja in izkušnje na mlajše igralke.

Jana Jurečič MVP zaključnega turnirja Extra lige!

Jana je bila izbrana za najkoristnejšo igralko F4 v Celovcu. S svojo igro v polfinalu (12 točk) in v finalu (18 točk) je bila tudi najboljša strelka Krke ter je prevzela odgovornost v ključnih trenutkih obeh tekem.  Prav tako je bila vodja mlajšim igralkam na in ob igrišču ter jih vzpodbujala, da so se pogumno borile za zmagi in osvojitev naslova.

Jana, čestitamo ti za osvojitev naziva MVP, se ti zahvaljujemo za ves tvoj trud in prispevek našemu klubu ter upamo in želimo, da boš še dolgo nosila naš zeleno – beli dres.

Izjava trenerja Saša Rebernika po zmagi v finalu Extra lige:

Zmaga proti Trstu je bila pika na i celotne sezone. Pohvalil bi vsa dekleta za doprinos k željenemu cilju. Pomembno pa je, da so mlajša dekleta naredila viden napredek ob pomoči starejših soigralk, kar je bil tudi cilj.

Izjava kapetanke Zale Lavrič ob osvojitvi naslova Extra lige:

Z zmago smo končale sezono 2023/24 v League without borders. Tekma je bila zelo napeta in zato je zmaga še toliko več vredna. Zelo sem ponosna na svojo ekipo za vso pokazano borbo. Mislim da zares lahko rečem, da je vsaka pustila srce na igrišču. Še posebej sem ponosna na mlajše igralke ekipe, ki so skozi sezono izredno napredovale, kar se je pokazalo tudi danes. Za konec bi se zahvalila tudi navijačem, ki so nas podprli v velikem številu in bili naš 13. igralec.

Izjava Jane Jurečič, MVP turnirja in najboljše strelke ŽKK Krka ob uspehu na F4 v Celovcu:

Na turnir smo prišle z jasnim ciljem in to je bila zmaga. V finalno tekmo smo vstopile dobro in do polčasa odigrale tako kot smo se dogovorili. Drugi polčas nismo bile prave in nasprotnicam dopustile, da so se nam nevarno približale. Ne glede na vse smo dosegle zastavljen cilj in sem zelo ponosna na vse soigralke za dosežen uspeh. Upam in verjamem, da smo se vse iz te tekme naučile nekaj novega. Ta naslov je bila nagraditev  za igro skozi celo sezono. Na tem mestu bi rada čestitala tudi vsem udeleženkam finala za dobro igro in borbo.

Zahvaljujemo se tudi vsem staršem in podpornikom, ki ste med sezono navijali za naša dekleta in še posebej tistim, ki ste s svojo prisotnostjo ter glasnim vzpodbujanjem na finalni tekmi pripomogli k zmagi  in uspešnemu zaključku tekmovanja.

ŽKK Krka z osvojitvijo naslova prvakinj mednarodne košarkarske Extra Lige tudi ponosno čestita svojemu generalnemu sponzorju Krki, tovarni zdravil, d.d., Novo mesto, ob njenem jubileju, 70. rojstnem dnevu, ki ga je praznovala 23.4.2024, in ji želi v prihodnosti še mnogo uspešnih poslovnih let.