MIRAN JERMAN PREJEL ZLATO BLOUDKOVO ZNAČKO

  • Feb 22, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 19

S ponosom čestitamo našemu nekdanjemu in prvemu predsedniku ŽKK Krka, Miranu Jermanu, ki  je prejel najvišje možno priznanje na športnem področju v Novem mestu, nagrado za življenjsko delo – ZLATO  BLOUDKOVO ZNAČKO. Nagrado so mu podelili na prireditvi Športnik leta 2023, ki je bila 21.2.2024 v Kulturnem centru Janeza Trdina v Novem mestu. Zahvaljujemo  se mu za vse, kar je prispeval ŽKK Krka in spoštujemo njegovo delo ter rezultate, ki jih je dosegel. Še naprej mu želimo, da bo aktiven na športnem področju, z bogatimi izkušnjami pomagal pri nadaljnji uveljavitvi in popularizaciji športa ter bil vedno dobrodošel na vseh naših tekmah in drugih klubskih dogodkih.

Miran Jerman v športu deluje že več kot 50 let kot igralec, trener in funkcionar v moški in ženski košarki. Kot ustanovitelj in predsednik Ženskega košarkarskega kluba Krka je pomagal klubu doseči vrhunske rezultate tako v Sloveniji, kot tudi v mednarodnem merilu. Pod njegovim vodstvom je klub osvojil več naslovov državnih prvakinj in številne medalje na zaključnih turnirjih, poleg tega pa je z evropskimi klubi vzpostavil pomembna partnerska sodelovanja. Je tudi avtor knjige Ženska košarka v Novem mestu, ki je izšla ob 20 letnici ŽKK Krka.

V športu otrok in mladine Miran deluje neprekinjeno od leta 1988. Je predsednik Odbora za šport otrok in mladine na Zavodu za šport RS Planica ter vodja področnega centra Dolenjska. Njegov prispevek v športu je segal tudi na mednarodno raven, kjer je vodil slovenske delegacije na svetovnih prvenstvih ISF.

Pomembno je prispeval k športni rekreaciji, še posebej z ohranjanjem Delavskih športnih iger v Novem mestu, in je tudi napisal knjigo o zgodovini DŠI. Med njegove dosežke spadajo tudi ustanovitev in organizacija “Iger prijateljstva” ki potekajo že 20 let, in je tudi predsednik skupščine te mednarodne organizacije. Poznan je kot organizator številnih mednarodnih in lokalnih prireditev in tekmovanj  v različnih športih.

Za svoje delo je prejel tudi državno Bloudkovo plaketo za življenjsko delo.