MINI KOŠARKARSKI TURNIR ”HER WORLD HER RULES”

  • Dec 19, 2023
  • Damir Delič
  • Novice
  • 24

V ŽKK Krka Novo mesto smo, v soboto 9.12.2023,  na OŠ Grm izpeljali drugi turnir (prvi je bil v mesecu novembru) v mini košarki pod sloganom “Her world her rules”, ki je tudi slogan razpisa mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije. Namen razpisa je popularizacija košarke med mlajšimi deklicami s ciljem, da se čim več deklic odloči za aktivno ukvarjanje s košarko, enim izmed najlepših športov z žogo. Turnirja so se udeležile deklice, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost “košarka za deklice”. Prisotna so bila dekleta iz OŠ Grm, OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Center, OŠ Bršljin, OŠ Vavta vas, OŠ Dolenjske Toplice.

Deklice so ob prihodu prejele majico s sloganom “Her world her rules”. Ko so bila dekleta pripravljena, smo se najprej razdelili v skupine in pričeli z ogrevanjem v obliki gibalnih in spretnostnih iger, ki spodbujajo tekmovalnost, medsebojno sodelovanje in razumevanje ter upoštevanje pravil, kar je tudi ključno za igro košarke.

Po ogrevanju smo pričeli s tekmami med skupinami. Vsaka skupina je odigrala 4 tekme in veseli nas, da deklice niso popuščale, kljub vidni utrujenosti na koncu tekem, temveč so se borile za vsako žogo do zvoka sirene, ki je naznanila konec tekme. Zmagovalke turnirja so bile vse deklice, ki so za nekaj ur postale košarkarice in zadovoljno zaključile tekmovanje.

Po turnirju smo se deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili še s sladkim presenečenjem.

Za uspešno izvedbo turnirja se zahvaljujemo našim starejšim igralkam Katarini Sivonjić, Lani Šutar, Nadii Černe, Milici Božunović ter strokovnima sodelavcema kluba Matjažu Cerkovniku in Matiji Frančiču. Naslednji turnir mini košarke bo v mesecu januarju.

 

FOTOGALERIJA