MINI KOŠARKARSKA LIGA ZA NAJMLAJŠE

  • Nov 12, 2023
  • Damir Delič
  • Novice
  • 52

V ŽKK Krka smo v soboto, 11.11.2023,  izpeljali  prvi turnir v mini košarkarski ligi za najmlajše v letošnjem šolskem letu. Turnir, organiziran  na OŠ Grm, je bil namenjen našim najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost Igriva košarka za najmlajše. Turnirja se je udeležilo 36 deklet iz OŠ Grm, OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Center, OŠ Bršljin, OŠ Vavta vas, OŠ Dolenjske Toplice in OŠ Otočec. Veseli nas, da je prav iz vsake šole, kjer izvajamo interesno dejavnost, prišlo nekaj deklet.

Turnir, ki se je izvedel tudi v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in FIBO v programu “her world, her rules”, se imenuje MINI KOŠARKARSKA LIGA ZA NAJMLAJŠE.

Program turnirja je bil zasnovan tako, da se deklice preizkusijo v  pravi tekmovalni košarki. Na ta način razvijajo zdravo tekmovalnost, pripadnost ekipi, medsebojno sodelovanje, se v tem procesu tudi zabavajo ter sklepajo nova prijateljstva.

Deklice so na tekmah pokazale znanje, ki so ga pridobile z redno udeležbo na interesnih dejavnostih. Borbenost za vsako žogo in želja po doseganju košev sta  bili za prvi turnir v šolskem letu nad pričakovanji, prav tak pristop deklic pa  je prava smer k napredku v tem najlepšem športu z žogo.

Za uspešno izvedbo turnirja se zahvaljujemo našim strokovnim delavcem kluba Živi Jerman, Matjažu Cerkovniku in Matiji Frančiču ter vsem staršem, ki so prišli spodbujati svoja dekleta.

Naslednji turnir bo 9.12.2023.

 

FOTOGALERIJA