KRKAŠICE UBRANILE NASLOV PRVAKINJ MEDNARODNE EXTRA LIGE!

  • Jun 05, 2022
  • Tjaša
  • Novice
  • 7

V današnjem sklepnem delu zaključnega turnirja smo spremljali veliki finale med našimi košarkaricami in ekipo Folka Borovje iz Hrvaške. Za osvojitev bronaste medalje sta se pomerili ekipi Jelša Šmarje in Kranjska Gora – Jesenice.ž

Finalna tekma je bila prava poslastica za vse košarkarske navdušence, saj je bilo srečanje izredno napeto in izenačeno. V prvem polčasu so Novomeščanke ves čas rahlo zaostajale, vendar so bile tesno za petami nasprotnicam. Tretja četrtina se je izkazala za ključno, saj so si domače košarkarice, na krilih glasne podpore s tribun, uspele priigrati petnajst točk prednosti! V zadnji četrtini so Hrvatice poskušale izničiti rezultatski zaostanek, vendar so varovanke trenerja Saša Rebernika ohranile mirne glave in tekmo pripeljale do konca v svojo korist! Sezono so Krkašice zaključile brez poraza in z ubranitvijo naslova prvakinj lige!

KRKA – FOLKA BOROVJE 78:72 (13:20, 21:15, 25:9, 19:28)

Postava in strelke Krke: Bobić 11, Sivonjić 12, Burgar 6, Selak 3, Lavrič 10, Strašek 8, Malenšek 3, Trontelj 2, Windisch Mišjak 7, Dajčman 2, Horvat 11, Gorše 2.

V tekmi za tretje mesto so slavile košarkarice ekipe Jelša Šmarje.

KRANJSKA GORA JESENICE – JELŠA ŠMARJE 60:72 (11:18, 20:24, 15:17, 14:13)

FOTOGALERIJA FINALNE TEKME IN TEKME ZA 3. MESTO

V najboljšo peterko turnirja so bile izbrane: ZALA LAVRIČ, FRANJA HORVAT (obe ŽKK KRKA), Monika Ažman (ŽKK Kranjska Gora Jesenice), Kaja Vrbek (KK Jelša Šmarje)  in Marija Soldo (ŽKK Folka Borovje).

Za najkoristnejšo igralko turnirja – MVP je bila izbrana Krkašice UMA BOBIĆ!

KONČNA RAZVRSTITEV:   

1. MESTO: ŽKK KRKA NOVO MESTO

2. MESTO: ŽKK FOLKA BOROVJE (HR)

3. MESTO: KK JELŠA ŠMARJE

4. MESTO: ŽKK KRANJSKA GORA – JESENICE

FOTOGALERIJA PODELITVE