KRKAŠICE OSVOJILE MEDNARODNI TURNIR V ČRNI GORI!

  • Mar 14, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 49

Minuli vikend so se naše mlajše deklice mudile v obmorskem mestu Hercegnovi v Črni gori, kjer so se že tradicionalno udeležile mednarodnega košarkarskega turnirja. Na turnirju so poleg domačink in naših košarkaric nastopili še bosanski ekipi KK Star Fojnica ter OKK Feniks iz Banja Luke.

Na prvem srečanju so se novomeške košarkarice pomerile proti vrstnicam iz Bosne in Hercegovine. Skozi celotno srečanje so naša dekleta nadzorovala potek srečanja in zasluženo slavila. Z zmago so si zagotovile nastop v velikem finalu.

KRKA – STAR FOJNICA 49 : 39

Na finalnem srečanju so se varovanke trenerke Žive Jerman pričakovano pomerile proti domačinkam, s katerimi že zadnjih nekaj let bijejo borbo za primat na turnirju. Novomeščanke so tudi tokrat prikazale še eno izvrstno predstavo, za katero so bile nagrajene z zlatimi medaljami ter osvojitvijo turnirja!

KRKA – PRIMORJE HERCEG NOVI 50 : 39

V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani Krkašici Iza Koprivnik in Lucija Gaberšček, slednji je pripadel tudi laskavi naziv najkoristnejše igralke – MVP turnirja!

Izjava trenerke Žive Jerman:

»Najprej bi se rada zahvalila ŽKK Primorje za povabilo na turnir, saj vem kako pomembni so tovrstni dogodki za igralke – ne samo na njihovi košarkarski poti, temveč tudi na poti njihovega razvoja. S turnirjem sem izjemno zadovoljna, saj smo prikazali odlično igro, predvsem pa sem zadovoljna z napredkom, ki je viden iz tekme v tekmo. Domov smo se vrnili s številnimi pozitivnimi izkušnjami in vtisi, ki nam bodo dali nov zagon za drugi del državnega prvenstva, s katerim nadaljujemo v mesecu aprilu«

Za nadobudne mlade košarkarice je bilo to prvo tekmovanje izven meja Slovenije in že prvič so se odlično odrezale! Poleg tekmovanja so tudi uživale izven košarkarskega igrišča, ogledale so si čudovito obmorsko mesto, se družile med sabo ter z vrstnicami iz različnih držav.