KRKAŠICE BLESTELE NA TURNIRJU V SARAJEVU!

  • Sep 05, 2022
  • Tjaša
  • Novice
  • 7

V Sarajevu je ta konec tedna potekal izredno kvaliteten mednarodni turnir “Sarajevo cup 2022”. Na turnirju je sodelovalo 32 povabljenih ekip iz Črne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Organizator je povabil tudi ekipi kadetinj in starejših deklic Ženskega košarkarskega kluba Krka. Obe sta se v močni konkurenci odlično odrezali.

Kadetinje so v svoji skupini nanizale tri zmage. Najprej so premagale Plamen Požego, nato Play Off iz Sarajeva in na koncu še Busovačo ter se uvrstile v veliki finale. Tu so se pomerile z najboljšo črnogorsko ekipo Budučnost iz Podgorice, ki je bila za ekipo Krke previsoka in premočna, tako, da so kadetinje osvojile drugo mesto na tem turnirju.

Tudi starejše deklice so se uspešno borile v mednarodni konkurenci. Najprej so premagale Art Basket iz Beograda, nato pa priznale premoč prvakinjam iz Bosne in Hercegovine ekipi ŽKK Banoviči. Po zmagi nad Igmanom so se v malem finalu pomerile z ŽKK Zagreb in bile za malo prekratke ter osvojile četrto mesto.

Ekipi sta vodila trenerja Matija Frančič in Uroš Jazbec s pomočnicama Zalo Lavrič ter Živo Jerman.

Turnir je bil za vse igralke zelo naporen, kljub temu pa so se dobro zabavale in si ogledale tudi znamenito Baščaršijo z obvezno degustacijo čevapčičev.