Khalid Nasif se je pridružil našim dekletom

  • Okt 11, 2023
  • Damir Delič
  • Novice
  • 170

V torek nas je na treningu prvič obiskal Khalid Nasif, legendarni fizioterapevt, eden največjih strokovnjakov športne medicine v Sloveniji. Na olimpijskih igrah je sodeloval sedemkrat kot član ali vodja slovenske zdravstvene ekipe, s slovensko reprezentanco je redni udeleženec svetovnih in evropskih prvenstev v atletiki, sodeloval je s slovensko nogometno reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010.

Na treningu naših deklet, katere bo obiskoval  enkrat mesečno, je tokrat pregledal 6 igralk in jim na podlagi ugotovljenega  stanja njihovega gibalnega sistema pojasnil, kje so največja tveganja za nastanek športnih poškodb ter jim svetoval, s katerimi preventivnimi vajami jih uspemo tudi preprečiti.
Svoje ugotovitve in izkušnje je prenesel tudi našemu kondicijskemu trenerju Jerneju Pejanoviću, da bo lahko na treningih še posebno pozornost posvetil sklopom vaj za izboljšanje fizične priprave deklet na najbolj občutljivih in kritičnih delih gibalnega sistema, ki bi lahko povzročili nastanek poškodb.
Khalid, dobrodošel med nami in veselimo se našega sodelovanja. Verjamemo, da bomo skupaj naredili vse, da bodo naša dekleta zdrava, uspešna in zadovoljna.