FINAL 4: ČLANICE OSVOJILE NASLOV PODPRVAKINJ MEDNARODNE LIGE!

  • Maj 22, 2023
  • Tjaša
  • Novice
  • 78

Drevi se je končal zaključni turnir najboljše četverice članske mednarodne LWB – Extra lige, ki je letos potekal v Zadru. Naše košarkarice so se na turnir uvrstile z osvojenimi enajstimi zmagami in tremi porazi.

Na prvi polfinalni tekmi so se naše košarkarice pomerile proti avstrijski ekipi iz Celovca. Vseskozi so na parketu dominirale, iz četrtine v četrtino so svojo prednost nadgrajevale in se tako povsem zasluženo veselile uvrstitve v veliki finale.

KRKA – KOŠ CELOVEC 74:51 (29:15, 18:6, 8:16, 19:14)

Postava in strelke Krke: Dajčman 2, Sivonjić 6, Selak 7, Strašek 5, Horvat 14, Kirn 11, Lavrič 5, Kristan 4, Godina 6, Novina 3, Malenšek 5, Trontelj 6

V finalu je naše košarkarice čakal težek izziv, nasproti so jim namreč stale košarkarice Zadra, ki so imele prednost domačega terena. Varovanke trenerja Saša Rebernika so tekmo začele preveč nervozno, domačinke so prevzele pobudo in prvo četrtino dobile s kar osemnajstimi točkami prednosti. V nadaljevanju so naše košarkarice strnile svoje vrste, prikazale so veliko boljšo igro, kar se je odražalo tudi na rezultatu, saj so dobile drugo in tretjo četrtino. V zadnjih deset minut so vstopile z devetimi točkami zaostanka, vendar kljub temu odločene, da obrnejo rezultat v svojo korist. Kljub močni volji in vztrajnosti jim to žal ni uspelo, ekipa Zadra je na koncu zasluženo slavila.

ZADAR PLUS – KRKA 61:48 (28:10, 9:14, 9:13, 15:11)

Postava in strelke Krke: Dajčman 8, Sivonjić 4, Selak 2, Strašek, Trontelj 3, Malenšek, Horvat 14, kirn 12, Lavrič 4, Škoda, Godina, Novina 1.

FOTOGALERIJA TURNIRJA

Franja Horvat je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja!

KONČNI VRSTNI RED:

  1. mesto: ŽKK ZADAR PLUS
  2. mesto: ŽKK KRKA NOVO MESTO
  3. mesto: ŽKK KRANJSKA GORA – JESENICE
  4. mesto: KOŠ CELOVEC

Krkašice so pod dveh letih morale predati naslov prvakinj lige in se zadovoljiti z naslovom podprvakinj. Kljub začetnemu razočaranju je to za našo mlado ekipo odličen rezultat, za kar jim iskreno čestitamo!