ENA NAJUSPEŠNEJŠIH SEZON V DVAJSETLETNI ZGODOVINI KLUBA!

  • Jul 19, 2022
  • Tjaša
  • Novice
  • 2

V klubu smo v začetku meseca junija zaključili z izjemno tekmovalno sezono 2021/2022, s katero se lahko primerja samo še sezona 2012/13 in osvojitvijo dveh naslovov državnih prvakinj. V tej sezoni je aktivno delovalo kar sedem selekcij kluba, med katerimi so se kar štiri uvrstile na zaključne turnirje!

Članice so že šesto leto zapored tekmovale v mednarodni Extra ligi, v katero so se podale kot aktualne prvakinje lige. V rednem delu tekmovanja so se zelo izkazale, nanizale so namreč same zmage. Piko na i uspešni sezoni so dodale na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip, kjer so v finalu premagale zagrebško ekipo Folka Borovje ter se tako zasluženo veselile ponovne osvojitve naslova prvakinj Extra lige!

Mladinke so dosegle zastavljen cilj pred sezono, in sicer so se uvrstile v ligo za prvaka v kateri so osvojile končno šesto mesto v državnem prvenstvu.

Prijetno presenečenje je bila kadetska ekipa, ki ji je uspelo ne samo uvrstitev v ligo za prvaka, ampak tudi uvrstitev na zaključni turnir. Na njem jim je le malo manjkalo, da bi osvojile medaljo, zasedle so končno četrto mesto. Na Igrah prijateljstva v Trstu so kadetinje osvojile prvo mesto, potem, ko so premagale ekipe iz Italije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Novomeščanke so v kategoriji deklet U15 nastopale z dvema ekipama. A ekipa je upravičila pričakovanja pred sezono in se kot drugouvrščena ekipa uvrstila na zaključni turnir. V igri je bil tudi naslov državnih prvakinj, vendar jim je spodletelo v polfinalni tekmi, v tekmi za tretje mesto pa so prepričljivo slavile in osvojile bronasto medaljo.

B ekipa je nastopala v mlajši zasedbi, katere namen je bil, da dekleta pridobijo prepotrebne izkušnje za prihodnjo sezono. Kljub neizkušenosti so dekleta osvojila devetnajsto mesto v državnem prvenstvu.

Dekleta U13 so v državnem prvenstvu z nesrečnim porazom izpadle iz lige za prvaka ter na koncu osvojile prvo mesto v 1.B ligi oziroma končno sedmo mesto državnega prvenstva. Uspešnejše so bile v tekmovanju Mini pokala, kjer so zasedle tretje mesto!

Dekleta U11 so najmlajša aktivna selekcija kluba, ki je v letošnji sezoni izgubila zgolj z ekipo Celja, vse ostale ekipe pa so premagale. V tej kategoriji Košarkarska zveza Slovenije ne razglasi državnega prvaka.

V klubu smo izredno ponosni na naše igralke ter strokovno vodstvo, ki se že vrsto let trudi in prizadeva za najboljši razvoj, napredek naših igralk. Letošnji uspehi so vsekakor potrditev trdega in večletnega dela.