EKIPE U14, U16 IN U18 PORAŽENE

  • Jan 09, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 45

Za nami je pester vikend v katerem so nastopile tri naše selekcije. Žal so vse tri doživele poraze:

U1️4, KRKA : JANINA 39 : 54 (10:8, 13:10, 6:24, 10:12)

Postava in strelke Krke: Horvat, Koprivnik, Gaberšček, Balažić 8, Počrvina 8, Marjetič 5, Ercegovčević 4, Osojnik H. 4, Židanik, Adamič 5, Florijančič 3, Osojnik E. 2

Ekipa Krke U1️4 je danes odigrala prvo tekmo v letu 2024 in na domačem terenu priznala premoč Janini iz Rogaške Slatine.  Domača dekleta  so bila v prvem polčasu enakovreden nasprotnik in na veliki odmor odšle s 5 točkami prednosti. V 3. četrtini Krkašice niso zdržale pritiska nasprotnic in gostje so naredile odločilno visoko prednost, ki so jo obranile do konca tekme. Pred Novomeščankami je to sezono še veliko pomembnih tekem, zato naj hitro pozabijo na današnji poraz, iz njega izluščijo potrebne nauke in se pogumno ter z optimizmom obrnejo k prihajajočim tekmam.

FOTOGALERIJA

U16 JELŠA ŠMARJE : KRKA 73 : 48 (15:12, 17:11, 18:12, 23:13)

Postava in strelke Krke: Adamič, Šiško 12, Černe D. 17, Titovšek, Rožman 8, Černe N., Ercegovčević 2, Đapa 9, Šutar, Počrvina

Najboljša strelka Krke je Daša Černe z doseženimi 17 točkami.

Tudi dekleta U1️6 so ta vikend doživele poraz, priznati so morale premoč domačinkam iz Šmarij pri Jelšah. Po pričakovanjih je bila tekma razburljiva, prava prvenstvena. Našim dekletom nikakor ni stekel met z razdalje, prav tako pa je bilo v obrambi preveč nezbranosti. Štajerke so vztrajno in počasi povečevale prednost, tekma pa je dosegla vrhunec ob izključitvi našega trenerja Saša Rebernika zaradi dveh tehničnih napak. Na klop se je nato usedel uradni predstavnik  ŽKK Krka  na tekmi, Dušan Černe.

Novomeščanke so strnile vrste in še dodatno motivirane zaradi trenerjeve izključitve krenile v juriš. Po nekaj ukradenih žogah in zadetih koših so znižale zaostanek pod 10 točk, a žal met ni in ni stekel, da bi lahko preobrnile rezultat. Na koncu si dekleta zaslužijo pohvalo, da so v neobičajnih okoliščinah pokazale ekipni duh, stopile skupaj in pokazale medsebojno povezanost ter pripadnost.

 

U1️8, KRKA : KRANJSKA GORA – JESENICE 60 : 75 (11:17, 17:30, 21:12, 11:16)

Postava in strelke Krke: Godina 1, Šiško 4, Selak 10, Černe 6, Rožman 11, Zaletelj 2, Kirn 13, Kristan 3, Đapa, Novina 10

Najboljša strelka Krke je Živa Kirn s 13 doseženimi točkami.

Naša dekleta U1️8 so koledarsko leto 2024 začele s porazom. Na domačem parketu so jih premagale vrstnice iz Gorenjske. Domačinke so pokazale premalo želje za zmago, v tekmo so vložile premalo energije, agresivnosti in ekipnega duha, ni bilo dovolj koncentracije. Gostje so vodile celotno tekmo, Krkašice pa so se nekoliko približale le v 3. četrtini, na 6 točk zaostanka, vendar niso uspele tekme nadaljevati v takšnem ritmu, da bi ujele in premagale nasprotnice iz ekipe Kranjska Gora – Jesenice.

Veseli nas, da se je po dolgem času v ekipo vrnila Neja Selak ter da je dekleta s klopi spodbujala Teja Dajčman, ki bo po odstranitvi mavca kmalu začela z rehabilitacijo poškodbe in upamo na njen hiter ter uspešen povratek med igralke.

Verjamemo, da bodo naša dekleta z vztrajnim treningom in prizadevnostjo v nadaljevanju sezone, že na naslednji tekmi, pokazale svoje znanje ter se vrnile na zmagovite tire.

FOTOGALERIJA