DEKLETA U16 IN U14 OSVOJILA 1. IN 2. MESTO NA TURNIRJU V ZADRU

  • Apr 02, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 13

Ekipi U16 in U14 sta se udeležili mednarodnega turnirja v Zadru in osvojili 1. in 2. mesto:

U16, Finale; ŽKD ILIRIJA : ŽKK KRKA 36 : 41 (8:13, 9:8, 5:4, 14:16)

Postava in strelke Krke: Božunović, Šiško 14, Černe D. 6, Učakar, Rožman 14, Černe N. 2, Ercegovčević 1, Počrvina, Đapa 4, Šutar.

U14, Finale; ŽKK ZADAR PLUS : ŽKK KRKA 39 : 29 (13:2, 6:12, 9:6, 11:9)

Postava in strelke Krke: Horvat, Mali, Gaberšček, Balažić, Počrvina 2, Marjetič 2, Ercegovčević 9, Osojnik H. 5, Platiše, Adamič 7, Florjančič 2, Osojnik E., Židanik

Ekipi ŽKK Krka U14 in U16 sta se vrnili iz Zadra, mesta košarke, kjer sta med 28.3. in 30.3.2024 sodelovali na mednarodnem košarkarskem turnirju Ladies Cup Zadar 2024. Turnir je bil precej naporen, saj je bilo potrebno v treh dneh odigrati veliko tekem, na njem pa so sodelovale ekipe iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine. V kategoriji U14 je nastopalo 6 ekip, razdeljenih v dve skupini po 3 ekipe, v kategoriji U16 pa 4 ekipe, ki so se v predtekmovanju oziroma skupinskem delu pomerile vsaka z vsako. Po treh odigranih tekmah so se dekleta U14 uvrstila v sobotno finale, njihove starejše vrstnice U16 pa so do finala morale odigrati kar 4 tekme. Zadnji dan in zadnji 2 tekmi turnirja so bili torej v znamenju ŽKK Krke, ki je na koncu v tekmovanju U14 osvojila 2. mesto, v tekmovanju U16 pa so Krkašice osvojile turnir in se domov vračajo z največjim pokalom in zlatimi medaljami. V kategoriji U14 so dekleta morale priznati premoč domačinkam iz ŽKK Zadar Plus, s katerimi so v zadnjem letu razvile že pravo športno rivalstvo in z nestrpnostjo pričakujemo naslednje dvoboje. V kategoriji U16 pa so naša dekleta v razburljivem, na trenutke tudi grobem, slovensko obarvanem finalu odpravile  ljubljansko ŽKD Akson Ilirijo in se jim s to zmago oddolžile za poraz v skupinskem delu tekmovanja dan poprej.

Poleg osvojenih naslovov prvakinj in podprvakinj turnirja Ladies cup Zadar 2024, so si individualne nagrade s prikazano igro prislužile tudi nekatere naše igralke. V kategoriji U14 je bila v prvo petorko turnirja izbrana Maša Ercegovčević, v prvo petorko med igralkami U16 pa sta bili izbrani naši Teja Rožman in Daša Černe. Najprestižnejšo nagrado MVP turnirja je v kategoriji U16 prejela Kaja Šiško, ki si je ta naslov priborila z borbeno in učinkovito igro v finalu turnirja.

Prav tako pa moramo še posebej in posebno priznanje izreči igralkama Brini Počrvina, kapetanki ekipe U14, in Maši Ercegovčević, ki sta, zaradi turnirskih pravil tekmovanja, odigrali vse tekme tako za U14 kot tudi za U16, torej skupaj kar 9 tekem. Čestitamo vsem igralkam in trenerjema za osvojene ekipne pokale ter individualne nagrade. Turnir je bil odličen preizkus forme oziroma pripravljenosti pred odločilnimi tekmami v državnem prvenstvu, hkrati pa tudi priložnost za tridnevno druženje deklet in sklepanje novih prijateljstev.

Izjava Žive Jerman, trenerke ŽKK Krka U14: “Udeležba na turnirju “Ladies cup” v Zadru je bila za nas zelo pozitivna izkušnja. Poleg močnih tekem, ki so bile za nas več kot dobrodošle za nadaljevanje sezone v ligi, kjer se borimo za najvišja mesta, so dekleta dobila priložnost, da se še bolj povežejo med seboj in stkejo nova prijateljstva z dekleti iz drugih klubov.
Čestitam domačinkam za zasluženo zmago v finalu in se zahvaljujem organizatorju za ponujeno priložnost.”

Izjava Saša Rebernika, trenerja ŽKK Krka U16: “Na turnirju v Zadru smo odigrali pet tekem, dekleta so iz tekme v tekmo stopnjevala formo in najboljšo tekmo odigrala prav v velikem finalu proti ljubljanski Iliriji. Kot trenerja me veseli dejstvo, da so se dekleta med turnirjem zelo povezala, prikazala ekipno ter borbeno igro in da jih je krasil timski duh. Zato je bil turnir za nas zelo dobrodošel. Želim pa si, da nas take igre in pozitiven naboj krasijo tudi v bodoče. Zahvaljujem se tudi organizatorjem, ki so se potrudili pri organizaciji tega mednarodnega turnirja in nam izkazali veliko gostoljubje.”