ČLANICE ŽKK KRKA BREZ PORAZA ZAKLJUČILE PRVI DEL MEDNARODNE LWB

  • Feb 05, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 57

Za nami je uspešen tekmovalni vikend. Članice so končale prvi del mednarodne LWB – League Without Borders brez poraza, dekleta U14 so zmagale vrstnice iz Ljubljane.

 

ČLANICE, ŽKK RADOST ČAKOVEC – ŽKK KRKA 52 : 73 (25:18, 7:13, 14:29, 9:13)

Postava in strelke Krke: Jurečič 13, Sivonjič 15, Selak 5, Strašek 14, Godina 4, Zaletelj 6, Lavrič 4, Škoda 2, Novina 8

ČLANICE, KOŠ CELOVEC – KRKA 59 : 73 (10:15, 16:20, 16:19, 17:19)

Postava in strelke Krke: Jurečič 20, Sivonjič, Selak, Šiško 3, Djapa 4, Lavrič 9, Černe 22, Kristan, Novina 15

Članice ŽKK Krka so z dvema zmagama na turnirju v Čakovcu zaključile prvi del tekmovanja v mednarodni Extra ligi LWB – League Without Borders. Nasprotnice so bile najprej domačinke ŽKK RADOST ČAKOVEC in nato še dekleta iz ekipe KOŠ Celovec, ki so se oboje srčno borile proti Krkašicam, a so morale priznati premoč našim dekletom.

Po končanem prvem delu tekmovanja in odigranih sedmih prvenstvenih tekmah, so igralke ŽKK Krka neporažene na prvem mestu, ki jim omogoča odlično oziroma najboljše izhodišče v nadaljevanju prvenstva, ko se bodo pomerile s 3., 5. in 7. uvrščeno ekipo rednega dela tekmovanja. Prvo ali drugo mesto v skupini v nadaljevanju prvenstva vodi Novomeščanke na zaključni turnir četverice.

Izjava trenerja Saša Rebernika: Za nami je odigran prvi del mednarodne LWB – League Without Borders, osvojili smo 7 zmag. Še bolj pomembno pa je to, da so mlajše igralke naredile viden napredek ob pomoči starejših in izkušenejših igralk.

Izjava kapetanke Zale Lavrič: Veselimo se zmage na dveh tekmah in tudi zaključka prvega dela sezone oziroma tekmovanja. Zdaj gremo naprej k novim zmagam in upamo na čim več zmag in čim boljšo uvrstitev na koncu.

Čestitke igralkam ŽKK Krka in trenerju Sašu Reberniku

 

U14, KRKA : JEŽICA A 46 : 31 (13:4, 9:6, 14:17, 10:4)

Postava in strelke Krke: Horvat, Koprivnik, Gaberšček 2, Balažić 7, Počrvina 5, Marjetič 4, Ercegovčević 8, Osojnik H. 3, Židanik, Adamič 7, Florijančič 10, Osojnik E.

Najboljša strelka Krke je Nuša Florijančič z 10 doseženimi točkami

Dekleta ŽKK Krka U14 so z domačo zmago proti ekipi Ježica A iz Ljubljane lepo dopolnile uspeh naših članic v Čakovcu. Mlade Krkašice so suvereno in rutinirano prišle do novega uspeha, celotno tekmo so bile boljši nasprotnik in le v tretji četrtini so za malenkost popustile, kar so s hitro reakcijo popravile ter tekmo izkušeno, brez težav, pripeljale do zmagovitega konca.

Z zmago naša dekleta ohranjajo lepe možnosti za viden rezultat oziroma uspeh v letošnjem državnem prvenstvu, še posebej, če bodo svojo formo, pod vodstvom trenerke Žive Jerman, lepo in pravilno stopnjevale vse do zaključnih tekem v prihajajočih mesecih.

Čestitke dekletom in trenerki Živi Jerman.