5. MINI KOŠARKARSKI TURNIR ‘’HER WORLD, HER RULES’’ V SEZONI 2023-2024

  • Jun 10, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 14

V petek 7.6.2024 smo v ŽKK Krka izpeljali peti in zaključni mini košarkarski turnir v letošnjem šolskem letu 2023/2024. Turnir je bil tokrat organiziran v ŠD Marof in kot vedno do sedaj namenjen našim najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost “košarka za deklice”, pa tudi tistim, ki se poleg interesnih dejavnosti  že udeležujejo tudi klubskih treningov naše najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 24 deklic.

Tudi tokrat smo turnir izpeljali pod sloganom “Her world, her rules” (‘’Njen svet, njena pravila’’), s katerim FIBA Europe želi spodbuditi čim več mladih deklic k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. Da bi dosegli namen te promocije,  pri izpeljavi in motiviranju deklic vključujemo naše klubske strokovne sodelavce, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter treninge naših najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil tokrat zasnovan tako, da se deklice naučijo pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja ter se poleg tekmovanja naučijo tudi podpirati in bodriti svoje soigralke. Deklice so na tekmah pokazale precejšen napredek v znanju in spretnostih, ki so jih pridobile z redno celoletno  udeležbo, tako na interesnih dejavnostih kot tudi na turnirjih. V letošnjem šolskem letu so se krožki košarke izvajali na osnovnih šolah Grm, Drska, Center, Bršljin, Šmihel, Vavta vas in Otočec.

Turnir je bil zadnji v letošnji sezoni in deklice odhajajo na zaslužene počitnice. Ob začetku naslednjega šolskega leta  bodo ponovno vabljene k obiskovanju krožka košarke na osnovnih šolah, mnoge izmed njih pa tudi že k treningu najmlajših selekcij ŽKK Krka. Deklicam tako omogočamo stalen napredek  v košarkarskem znanju in razvoj košarkarskih spretnosti.

Po turnirju smo se deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili  s sladkim presenečenjem. Še posebej so bile mlade košarkarice vesele obiska in vrnitve njihovega trenerja Matjaža Cerkovnika, ki je bil nekaj časa bolniško odsoten. Za uspešno izvedbo turnirja  se zahvaljujemo tudi našim starejšim igralkam Luciji Gaberšček, Neži Mali, Niki Balažič, Eli Godina, Katarini Sivonjić in Zali Lavrič, sodniku Alenu Čustiću ter  strokovnemu sodelavcu  kluba  Sašu Reberniku.

 

FOTOGALERIJA