4. MINI KOŠARKARSKI TURNIR ‘’HER WORLD, HER RULES’’ V SEZONI 2023/2024

  • Feb 18, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 30

V soboto, 17.2.2024 smo v ŽKK Krka izpeljali četrti mini košarkarski turnir v letošnjem šolskem letu 2023/2024. Turnir je bil tudi tokrat namenjen našim najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost “košarka za deklice”, pa tudi tistim, ki se poleg interesnih dejavnosti  že udeležujejo tudi klubskih treningov naše najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 22 deklet.

Tudi tokrat smo turnir izpeljali pod sloganom “Her world, her rules” (‘’Njen svet, njena pravila’’), s katerim FIBA Europe želi spodbuditi čim več mladih deklic k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. Da bi dosegli namen te promocije,  pri izpeljavi in motiviranju deklic vključujemo naše klubske strokovne sodelavce, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter treninge naših najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil tokrat zasnovan tako, da se deklice naučijo pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja ter se poleg tekmovanja naučijo tudi podpirati in bodriti svoje soigralke. Deklice so na tekmah pokazale napredek v znanju, katerega so pridobile z redno udeležbo, tako na interesnih dejavnostih kot tudi na turnirjih.

Tokratni turnir je bil še toliko bolj pomemben, ker bo naša Krkina najmlajša selekcija U10, sestavljena  ravno iz deklet, ki obiskujejo interesno dejavnost košarke na osnovnih šolah, sobotne treninge selekcije in mini košarkarske turnirje, 9. marca nastopila na svojem prvem uradnem turnirju pod okriljem KZS. V Novem mestu se bo pomerila proti vrstnicam iz ljubljanske Ježice in ekipi Janče Ljubljana.

Po turnirju smo se deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili  s sladkim presenečenjem.

Za uspešno izvedbo turnirja  se zahvaljujemo našim starejšim igralkam Milici Božunović, Nadii Černe in Zali Lavrič ter  strokovnemu sodelavcu  kluba  Matjažu Cerkovniku.

Naslednji turnir bo tradicionalni Velikonočni turnir, ki ga bomo kot vedno organizirali v ŠD Marof na velikonočni ponedeljek 1. aprila 2024, in na katerega že sedaj vabimo vse igralke, ki letos sodelujejo na krožkih po osnovnih šolah ter se udeležujejo mini košarkarskih turnirjev. Vabljeni tudi njihovi starši, prijatelji in ostali navijači.