3. MINI KOŠARKARSKI TURNIR ‘’HER WORLD, HER RULES’’ V SEZONI 2023/2024

  • Jan 22, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 24

V soboto, 20.1.2024, smo v ŽKK Krka izpeljali tretji mini košarkarski turnir v letošnjem šolskem letu 2023/2024. Turnir je bil tudi tokrat namenjen našim najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost “košarka za deklice”, pa tudi tistim, ki se poleg interesnih dejavnosti  že udeležujejo tudi klubskih treningov naše najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 28 deklet iz OŠ Grm, OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Center, OŠ Bršljin, OŠ Vavta vas, in OŠ Otočec.

Tudi tokrat smo turnir izpeljali pod sloganom “Her world, her rules” (‘’Njen svet, njena pravila’’), s katerim FIBA Europe želi spodbuditi čim več mladih deklic k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. Da bi dosegli namen te promocije, pa levji delež pri izpeljavi in motiviranju deklic opravijo naši klubski strokovni sodelavci, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter vodijo treninge naših najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil tokrat zasnovan tako, da se deklice naučijo pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja ter se poleg tekmovanja naučijo tudi podpirati in bodriti svoje soigralke. S tem razvijajo zdravo tekmovalnost, pripadnost ekipi, medsebojno sodelovanje, se v tem procesu tudi zabavajo ter sklepajo nova prijateljstva. Deklice so na tekmah pokazale napredek v znanju, katerega so pridobile z redno udeležbo, tako na interesnih dejavnostih kot tudi na turnirjih. Borbenost za vsako žogo, več pravilno izvedenih tehničnih elementov košarke in predvsem spodbujanje svoje tekmovalne ekipe kaže, da se redna udeležba na interesnih dejavnostih in turnirjih obrestuje, saj iz turnirja v turnir dekleta vidno napredujejo. Na podlagi tega se za podmladek ŽKK Krka in s tem uspešno tekmovanje v starejših selekcijah ni potrebno bati.

Po turnirju smo se deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili  s sladkim presenečenjem.

Za uspešno izvedbo turnirja se zahvaljujemo našim starejšim igralkam Niki Balažić, Hani Osojnik, Emi Osojnik, Luciji Gaberšček, Neži Mali in Izi Koprivnik ter  strokovnim sodelavcem  kluba Živi Jerman, Matjažu Cerkovniku in Matiji Frančiču. Naslednji turnir bo v mesecu februarju.

FOTOGALERIJA