16. SREČANJE KRKINIH SPONZORIRANCEV

  • Mar 29, 2022
  • Tjaša
  • Novice
  • 0

Danes je v prostorih generalne pokroviteljice Krke, tovarne zdravil, potekalo tradicionalno srečanje predstavnikov športnih in drugih klubov, društev ter ustanov, katerih pokroviteljica je Krka. Med nagrajenci sta bila tudi naša košarkarica Franja Horvat in trener Matjaž Cerkovnik!

Tema letošnjega srečanja je bila vztrajnost, lastnost, ki pomembno prispeva k vrhunskim rezultatom tako v podjetjih kot tudi v športu in umetnosti. Zato ni naključje, da je bila gostja na slovesni podelitvi Gloria Kotnik, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu prejela bronasto medaljo v deskanju na snegu, v paralelnem veleslalomu.

Kot je na slovesni podelitvi povedal predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, med Krko ter športnimi in kulturnimi dejavnostmi lahko potegnemo precej vzporednic. »Za doseganje rezultatov potrebujemo enake lastnosti – vztrajnost, vzdržljivost, odločnost in pogum. V Krki v to verjamemo, zato skupaj z društvi in ustanovami ustvarjamo povezave, ki se prepletajo v uspešno celoto in skupno dobro. Z vlaganjem v šport, kulturo, zdravstvo, izobraževanje in druga področja družbenega življenja si želimo, da bi vsi, s katerimi smo povezani, živeli zdravo in kakovostno življenje,« je poudaril.

Strokovna komisija, ki jo sestavlja pet članov s športnega in kulturnega področja je med osemnajstimi prijavljenimi mladimi športniki, izbrala tri, ki so si prislužili laskav naslov Krkin talen leta 2021. Pomemben kriterij so dosežki v športu ali kulturi na različnih tekmovanjih ter dolgoročno delovanje na področju, kjer kandidat trenira ali vadi. Pri izboru enakovredno štejejo sodelovanje in pozitivne vrednote, kot so delavnost, ustvarjalnost, spoštovanje, vztrajnost, ter dober šolski uspeh. Med izbranci je bila tudi naša igralka Franja Horvat, ki si je naslov več kot zaslužila. Poleg nje sta nagrado prejela še Tilen Kovačič iz NK Krka in Lenar Kupljenik iz GŠ Marjana Kozine.

Krkini talenti leta 2021

FRANJA HORVAT, Ženski košarkarski klub Krka

Franja trenira košarko že devet let. Svoj talent dokazuje tako z nastopi v primarni ekipi, kjer je kapetanka, kot tudi v članski ekipi, s katero je v minuli sezoni osvojila mednarodno Extra ligo. Je tudi kandidatka za državno reprezentanco Slovenije v kategoriji U17 in se redno udeležuje reprezentančnih treningov. Na igrišču je prava vodja, na treningih pa marljiva in željna novega znanja. S svojim pristopom motivira tudi soigralke. Izjemno uspešna je v gimnastiki, rokometu in atletiki ter na šolskih tekmovanjih dosega dobre rezultate. Veliko pa ji pomeni tudi znanje, kar se kaže v učnem uspehu in redni udeležbi na različnih šolskih tekmovanjih. Pri doseganju uspehov jo podpira njena družina ter klubski delavci in njena ekipa.

Franja pravi, da je košarka njena ljubezen, in doda: »Da v klubu vidijo moj potencial, mi veliko pomeni, saj me tudi na tej poti spodbujajo in podpirajo tako klub kot družina in soigralke.«

Plakete za športne in kulturne dosežke je prejelo 15 mladih članov društev in ustanov.

Podelili so tudi devet Krkinih zahval mentorjem, trenerjem, učiteljem in drugim pedagogom, za izjemen prispevek k razvoju in delovanju društva, kluba ali ustanove, za dolgoletno uspešno, predano in ustvarjalno delo, spodbujanje k sodelovanju, spoštovanju, strpnosti in aktivno vlogo pri predajanju znanja in vrednot mladim generacijam. Med nagrajenci je bil tudi naš dolgoletni trener Matjaž Cerkovnik!

Prejemniki Krkinih zahval za leto 2021 so:

  1. MATJAŽ CERKOVNIK, Ženski košarkarski klub Krka
  2. ROBERT CVIKL, Moški rokometni klub Krka
  3. BRANIMIR IVKA, Košarkarski klub Krka
  4. TOMAŽ KRALJ, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto
  5. MARIO MOHOROVIĆ, Atletski klub Krka Novo mesto
  6. MATEVŽ NOVAK, Kulturno društvo Pihalni orkester Krka
  7. ANDREJ PRAH, Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto
  8. ANTON PROGAR, Planinsko društvo Krka Novo mesto
  9. MATEJA ZORKO, Gimnastično društvo Novo mesto