Krkašice na turneji po Dalmaciji

Ob zaključku sezone so se minuli vikend mladinke, starejše in mlajše pionirke mudile v Zadru in Šibeniku.

Krkašice v Zadru

.

V okviru sodelovanja z mestom Zadar in košarkarskim klubom, sta selekciji mlajših in starejših deklic odigrali po dve prijateljski tekmi z domačinkami. Mlajše pionirke, varovanke trenerja Matjaža Cerkovnika, so prepričljivo dvakrat premagale gostiteljice iz Zadra.

1. tekma, sobota 30. 5. 2015:

KRKA – ZADAR 35:24

2. tekma, nedelja 31. 5. 2015:

 KRKA – ZADAR 41:25 

 Mlajse pionirke

Izjava trenerja Matjaž Cerkovnik:

"V prvo tekmo so dekleta vstopila nekoliko zaspano ter nezbrano, vendar so kmalu pokazale svoj pravi obraz in zaigrale tako kot znajo. Prikazale so borbeno igro, veliko so si podajale in realizirale lepo število protinapadov. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 35:24. Nedeljske tekme sem se nekoliko bal, saj sem predvideval, da bodo dekleta utrujena od vseh aktivnosti, ki so jih bile deležne v soboto popoldan. Dekleta so mi že v prvem polčasu dokazala, da so moja predvidevanja napačna, saj so tekmo odigrale zelo zavzeto, z veliko zanimivimi in atraktivnimi akcijami. Z visokim ritmom smo nadaljevali tudi v drugem polčasu, le v zadnji četrtini nam je nekoliko zmanjkalo moči, toda zmaga ni bila pod vprašajem. Tekmi v Zadru so mi prišle zelo prav, da sem videl kaj smo naredili v tem letu in kaj moramo popraviti v bodoče. Žal mi je, da ni bilo z mano vseh igralk iz te starosti, saj so nekatere imele ravno ta vikend druge obveznosti."

 

Starejše pionirke so dve srečanji z vrstnicami iz Zadra izgubile zelo tesno, vendar prikazale odlično igro, saj so igrale proti ekipi, ki naslednji teden nastopa na zaključnem turnirju Hrvaškega prvenstva. Trener Matija Frančič je bil tako lahko zelo zadovoljen.

1 tekma, sobota 30. 5. 2015:

ZADAR – KRKA 64:53

2. tekma, nedelja 31. 5. 2015:

ZADAR – KRKA 49:40

Strelke in statistika:

Igralke:

1. tekma:

2. tekma:

4. Hana Androič

1 asistenca

 

5. Laura Lavrič

5 točk, 1 skok, 4 pridobljene žoge

6 točk, 3 pridobljene žoge

6. Nika Strašek

7 točk, 5 skokov, 4 asistence, 4 pridobljene žoge

3 točke, 2 skoka, 3 asistence, 9 pridobljenih žog

7. Ajda Burgar

18 točk, 6 skokov, 2 asistenci, 11 pridobljenih žog

14 točk, 11 skokov, 15 pridobljenih žog

8. Manca Pavec

 

 

9. Neja Šantelj

8 točk, 1 skok, 1 pridobljena žoga

2 točki, 2 skoka, 1 asistenca

10. Liza Skube

 

1 točka, 1 skok, 1 pridobljena žoga

11. Ines Kastelic

15 točk, 2 skoka, 2 asistenci, 7 pridobljenih žog

14 točk, 6 pridobljenih žog

15. Špela Muhič

 

 

17. Patricija Bohte

2 pridobljeni žogi

3 točke, 2 skoka, 2 pridobljeni žogi

Starejse pionirke

Trener starejših pionirk Matija Frančič je o turnirju povedal:

"Že pred odhodom v Zadar smo vedeli, da bomo igrali proti močnim nasprotnikom, saj smo proti njim igrali že na decembrskem turnirju v Novem mestu. Tako prvo kot drugo tekmo smo začeli odločno, kar je kazal tudi rezultat, vendar nam zaradi nekoliko kratke klopi ni uspelo držati visokega ritma. To pa so gostiteljice znale izkoristiti sebi v prid. Kljub negativnemu rezultatu z obeh tekem, sem z igro deklet zadovoljen. Opazil sem tudi nekaj pomanjkljivosti, katere bomo na naslednjih treningih odpravili. Dekletom čestitam za borbeno igro. Zahvalil bi se ŽKK Zadar za gostoljubje in družinam, pri katerih so v času gostovanja bivale naše igralke." 

Mladinsko - kadetska ekipa (brez maturantk) pod vodstvom Saša Rebernika, si je za nagrado po dveh letošnjih zaključnih turnirjih zaslužila turnejo po Dalmaciji. Najprej so v Šibeniku za dvajset točk premagale ekipo Jolly, v Zadru pa še domačo ekipo za petindvajset točk.

Mladinke v Sibeniku

Trener kadetinj in mladink Sašo Rebernik:

"Vikend v Zadru nam je prišel zelo prav, saj je služil kot oddih po naporni sezoni. Ob tem pa sem lahko na tekmah v Šibeniku in Zadru opazil  napredek, ki so ga igralke naredile v mesecu in pol od kar se je sezona končala. Z igro, pristopom in rezultatom sem zadovoljen."

Krkašice niso samo igrale košarke ampak so tudi uživale v morju, si ogledale mesto in se družile s sovrstnicami iz Zadra pri katerih so tudi prebivale. Ogledale so si tudi polfinalno tekmo Hrvaškega prvenstva med domačo ekipo Zadra in Cibono iz Zagreba. Dekleta so tako Zadar zapustila zadovoljna, polna novih dogodivščin in poznanstev. 

Obsežno fotogalerijo turneje po Dalmaciji si lahko ogledate tukaj.

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO