Starejše pionirke del turnirja "Dvanajst ur košarke"

V soboto, 23. 5. 2015, so se varovanke Matije Frančiča odpravile na turnir v Trzin.

Starejse pionirke na turnirju

.

Turnir v Trzinu so ob 9:00 uri odprli dečki mlajših starostnih kategorij, dekliški del turnirja se je pričel ob 15:00 uri. Zaradi pomanjkanja časa je bil igralni čas omejen na 2 x 20 min igre, dejanskega igralnega časa je bilo še nekoliko manj, saj se čas ni ustavljal ob vsaki krajši prekinitvi.

Krkašice bi se na turnirju morale pomeriti proti ljubljanski Panter Iliriji in ekipi iz Domžal, vendar so zaradi odpovedi ljubljanske ekipe, dekleta igrala samo eno tekmo proti Domžalčankam. Končni rezultat je bil 38:24, v korist Novomeščank.

KRKA - DOMŽALE 38:24

Postava in strelke Krka: Androič, Strašek 3, Burgar A. 17, Burgar S. 2, Lavrič 4, Kastelic 8, Blagojevič, Muhič, Bohte 4.

Podrobna statistika:

Hana Androič: 1 pridobljena žoga, 1 napadalni skok

Nika Strašek: 5 asistenc, 5 pridobljenih žog, 3 točke

Ajda Burgar: 5 skokov, 1 asistenca, 5 pridobljenih žog, 17 točk

Sara Burgar: 1 skok, 2 točki

Laura Lavrič: 1 skok, 1 pridobljena žoga, 4 točke

Ines Kastelic: 1 skok, 1 asistenca, 5 pridobljenih žog, 8 točk

Ema Blagojevič: 1 asistenca

Špela Muhič: 1 pridobljena žoga

Patricija Bohte: 3 skoki, 2 pridobljeni žogi, 4 točke

Trener Matija Frančič je po turnirju strnil svoje misli:

"V obdobju po sezoni smo veliko in pridno trenirali. Komaj smo čakali na tekme, da vidimo koliko smo napredovali, tako v tehničnih kot taktičnih elementih košarkarske igre. Povabljeni smo bili na turnir v Trzin in povabilo smo z veseljem sprejeli. Najprej smo bili malo razočarani, ker je tretja ekipa udeležbo v zadnjem trenutku odpovedala, saj bi lahko odigrali 2 kakovostni tekmi. Nasprotnice smo dobro poznali, saj smo proti njim igrali v prvem delu sezone, njihova ekipa pa se ni kaj dosti spremenila, saj so nastopile z igralkami letnika 2000 in mlajšimi. Naše igralke so letnik 2001 in mlajše. V sezoni smo proti njim obe tekme izgubili, tokrat pa je bila zmaga popolnoma zasluženo na naši strani. Igralke so pokazale velik napredek predvsem v medsebojnem sodelovanju, pregledu igre in komunikaciji na igrišču. Znajo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno, na kar sem zelo ponosen. Naslednji konec tedna se odpravljamo v Zadar, kjer si želimo ponoviti dobro igro. Z dobro igro pride pa tudi dober rezultat."

Starejse pionirke v Trzinu

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO