Uspešen velikonočni turnir »Rudolfovo 2015«

Na velikonočni ponedeljek so na parket stopile mlajše in najmlajše košarkarice.

Skupna turnir "Rudolfovo 2015"

.

V športni dvorani Marof so v kategoriji mlajših pionirk (U-13) nastopala igralke Vipave, Trešnjevke iz Zagreba in dve ekipi Krke.

Na prvi tekmi so se pomerile igralke Krke – zelene in Vipave. Tekma je bila vseskozi izenačena in napeta. Ob koncu srečanja, je ob izenačenem rezultatu kapetanka Sara Burgar izvajala dva prosta meta, prvi met je zgrešila v drugo pa je bila uspešna in tako svojo ekipo pripeljala do zmage. Rezultat je bil 45:44 za Krkašice, ki so se z zmago uvrstile v boj za prvo mesto na turnirju.

Ekipi Trešnjevke in Krke

V drugi tekmi so se pomerile ekipa Trešnjevka iz Zagreba in Krka – bele. Zagrebčanke so prikazale dobro in dominantno igro, ki ji Krkašice niso mogle slediti. Kljub visokemu porazu so Novomeščanke pokazale borbeno in požrtvovalno igro, kar je pri takih tekmah najpomembneje.

Tekma za 3. Mesto je potekala med ekipama Vipave in Krke (bele). Tekma je bila zanimiva, dekleta so se borila za vsako žogo in prikazala kar nekaj lepih, organiziranih napadov. Zmago in tretje mesto na turnirju so si zasluženo priigrale igralke iz Vipave.

Finale in boj za prvo mesto je potekal med ekipama Trešnjevke iz Zagreba in Krko – zelene. Krkašice so se dostojno upirale odporu Zagrebčank, ki so že na prvi tekmi dokazale svojo kakovost v igri. Na koncu so Krkašice nekoliko popustile in zmaga je odšla v roke Zagrebčank, ki so tako osvojile prvo mesto na turnirju. 

Trener Matjaž Cerkovnik, vodil je obe ekipi Krke:

"Na srečo imamo v Novem mestu toliko deklic, ki jih veseli košarka, da smo na turnirju lahko nastopili z dvema enakovrednima ekipama! Naš primarni cilj tokrat ni bil končni rezultat, temveč pridobivanje izkušenj. Predvsem smo želeli dati vsem dekletom priložnost za igro, trenerjem pa je to omogočilo dobivanje vpogleda, kako se posamezne igralke znajdejo v novih situacijah, v čem smo kot ekipa dobri in kje je največ priložnosti za napredek. Pohvaliti moram dekleta obeh ekip, saj so pokazale zelo veliko borbenost in željo po športnem dokazovanju, obenem pa je večina pokazala tudi zavidljivo stopnjo znanja košarkarskih prvin.  Želim si, da bodo vsa dekleta še naprej pridno trenirala in kazala takšno veselje do košarke, kot so ga do sedaj. Osebno si želim tudi čim več takšnih druženj, na katerih gradimo zdrave športne vrednote, predvsem krepitev želje po sodelovanju med soigralkami. To nam bo v prihodnosti omogočilo še večjo kohezivnost znotraj ekip, kar bo zagotovo tudi izhodišče za napredovanje na športnem polju in za obilico veselja zaradi prihodnjih športnih dosežkov."

Končna razvrstitev:

  • 1. mesto: TREŠNJEVKA 2009 ZAGREB
  • 2. mesto: KRKA – zelene
  • 3. mesto: VIPAVA
  • 4. mesto: KRKA – bele

Ekipi Vipave in Krke

Fotogalerija turnirja.

Poleg tega turnirja so se predstavile tudi najmlajše igralke, ki trenirajo v šolah košarke na osnovnih šolah Drska, Grm, Center, Bršljin in Vavta vas. Zbralo se je več kot 80 mladih igralk, ki so se med seboj pomerile v zabavnih štafetnih igrah in tudi v mini košarki. Namen tekem je bil, da se punce zabavajo ob igranju košarke in se ob tem tudi marsikaj naučijo. Ekipa trenerjev se je strinjala, da je bil namen dosežen in dekleta so turnir zapustile polne novih poznanstev, izkušenj in predvsem najpomembneje – z nasmehom na obrazu. Ekipe najmlajših iz osnovnih šol so vodili Sašo Rebernik, Matija Frančič, Michel Bordelius in Slavko Seničar.

Najmlajše iz OŠ

Skupaj je na turnirju nastopilo okoli 150 mladih košarkaric, vse so prejele spominsko majico in medaljo.

Turnir je bil uspešno izpeljan in se že veselimo nove sezone, da bodo naša dekleta ponovno pokazala svoje znanje na parketu! 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO