Mlajše pionirke zasedle 3. Mesto na turnirju »Terme Olimia 2015«

Mlajše pionirke so že zaključile ligaško sezono in so se v minulem vikendu opravile v Podčetrtek, kjer se je odvijal tri dnevni mednarodni turnir. Na turnirju je sodelovalo 8 dekliških in fantovskih ekip, kar pomeni, da se je na turnirju predstavilo 200 mladih košarkarjev in košarkaric iz Slovenije ter sosednje države Hrvaške.

3. mesto

.

Dekleta je takoj ob prihodu v Podčetrtek čakala prva tekma proti ekipi Maribora A. Krkašice so na tekmi pokazala zelo dobro igro in slavile s končnim rezultatom 35:24, po četrtinah: 8:3, 8:7, 7:11, 12:3. Po odigrani tekmi so se dekleta namestila v vasi Lipa, sledila je večerja in kopanje.

V soboto po zajtrku so nekatera dekleta znova uživala v vodnih radostih, druga pa so se odpravila na sprehod po Podčetrku in tako spoznavala okolico v kateri so bile nastanjene. Po kosilu jih je čakala nova tekma, ponovno proti ekipi Maribora – tokrat B ekipe. Tekma je bila vseskozi izenačena in napeta, vendar so Mariborčanke na koncu prikazale več zbranosti in slavile z rezultatom 36:26. Po tekmi so se dekleta ponovno sproščala v in ob bazenu. Po večerji pa so uživala v tekmi 2 SKL med ekipama domačega Podčetrtka in Hrastnika.

Terme Olimia        Terme Olimia

V nedeljo zjutraj jih je čakala nova tekma, tokrat proti ekipi Felix Zasavje. Dekleta so v tekmo stopila nekoliko zaspano in nezbrano, kar se je na koncu poznalo tudi pri rezultatu, ki je bil 46:38 v korist Zasavk. Ko se je dan prelevil v popoldan je naša dekleta čakala nova tekma. Nasproti so jim stale močne nasprotnice, ekipa Radost iz Hrvaške. Krkašice so prikazale veliko boljšo igro kot v dopoldanski tekmi, vendar so bile nasprotni premočne in so slavile z rezultatom 60:28.

Dekleta so v svoji skupini zabeležile zmago in dva poraza. V tekmi za razvrstitev proti ekipi Radost so izgubile, kar pomeni, da so na koncu vseeno zasedle odlično tretje mesto na turnirju.

Trener Matjaž Cerkovnik je po turnirju povedal: "Turnir je bil na nek način nagrada za dekleta po končani sezoni. Z igro, ki so jo dekleta prikazala na turnirju sem delno zadovoljen, potrebno bo izboljšati določene elemente igre in pokazati več zbranosti pri odprtih metih in v proti napadih. Turnir je bil namenjen tudi temu, da se dekleta še bolj povežejo med sabo ter da se zabavajo, to nam je tudi uspelo. Vikend je bil športno – zabavno obarvan, imeli smo se lepo in upam, da se drugo leto vrnemo v Podčetrtek."

 Fotogalerija s turnirja

Mlajše pionirke v Podčetrtku

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO