18. KOŠARKARSKI SONČKOV DAN

V nedeljo, 14. 20. 2014, so se naše mlajše pionirke (U13) pod vodstvom trenerja Matjaža Cerkovnika odpravile na »18. Sončkov dan«, košarkarski turnir v Novi Gorici, ki vsako leto poteka v organizaciji ŠD Sonček. Letos je sodelovalo več kot sto košarkarskih ekip iz Slovenije in tujine, med njimi tudi več kot dvajset ekip deklic v starostni kategoriji 9 do 12 let.

sonckov dan

.

Naša dekleta so odigrale tri tekme, in sicer z ekipami kranjskega Triglava, Tolmina in Kopra. V uvodni tekmi so Krkašice premagale pomlajene Triglavanke z rezultatom 34:9. Tudi v nadaljevanju so naše deklice prikazale borbeno in požrtvovalno igro ter tesno premagale ekipo Tolmina z rezultatom 21:19, za piko na »i« pa so klonile tudi vrstnice iz Kopra z rezultatom 18:14. Poleg tega se je članica novomeške ekipe, Sara Burgar, udeležila tekmovanja v trojkah in se po odličnem nastopu uvrstila v polfinale.

soncki tekma

Trener Matjaž Cerkovnik je po uspešno zaključenem turnirju povedal:

"Na turnir sem peljal igralke z namenom, da vsaka od njih čim več igra. Ta namen je bil dosežen, saj je vsaka igralka, kljub rezultatsko tesnim tekmam, odigrala vsako tekmo vsaj deset minut. Vse so se s svojo borbenostjo, košarkarskim znanjem in ekipnim duhom zelo izkazale. Ob tem moram omeniti še Saro, ki je nastopila v metanju trojk. V kvalifikacijah je zadela kar štiri trojke in se tako uvrstila v polfinale tekmovanja, v katerem so nastopali tako dečki kot deklice. V polfinalu je žal izpadla, vendar je to kljub temu izjemen uspeh. Organizacija turnirja je bila izredna, dekleta so se zelo zabavala, zato se veselimo ponovnega sodelovanja!"

Pregled tekem: 

  • KRKA – TRIGLAV MLAJŠE 34:9
  • KRKA – TOLMIN 21:19
  • KRKA – KOPER  18:14

ekipa vsi za enega eden za vse

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO