REPREZENTANCA: Slovenke so si praktično že zagotovile nastop na evropskem prvenstvu!

Slovenska članska izbrana vrsta je na grškem otoku Kreta odigrala dve tekmi drugega cikla kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. Nepogrešljiv del reprezentance sta tudi nekdanji Krkašici Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj.

 Maruša Seničar

Na prvem srečanju so se Slovenke pomerile proti reprezentanci Islandije. Od prve minute so varovanke trenerja Damirja Grgiča nastopile agresivno v obrambi in domiselno, z dovršenimi akcijami v napadu. Islandke niso imele nobenih možnosti za presenečenje in vprašanje zmagovalk je bilo odločeno praktično že po desetih minutah, za nadaljevanje tekme je ostalo odprto le vprašanje končne razlike. Tretjo četrtino so Slovenke dobile z 19:17, zadnjo s 17:10, kar pomeni, da so v drugem polčasu dosegle 36 točk.

Izvrstno tekmo je odigrala nekdanja Krkašica Aleksandra Krošelj, ki je dosegla 16 točk, imela je tudi 5 skokov, eno asistenco ter eno pridobljeno žogo. Maruša Seničar, ki velja predvsem za »trden steber« v obrambi, je dosegla dve točki, 4 skoke, eno asistenco ter dve pridobljeni žogi 

ISLANDIJA: SLOVENIJA 58:94 (48:77, 31:58, 17:30)

 Aleksandra Kroselj

V četrtem krogu kvalifikacij so se Slovenke pomerile proti domači izbrani vrsti. Slovenija je do zmage prišla zasluženo, čeprav se je morala na poti do nje prebiti čez visoke ovire. Ob tem, da je nastopila oslabljena, saj je zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus ostala brez kapetanke Nike Barič in Tine Jakovine, je zaključek tekme zaradi petih osebnih napak odigrala brez treh ključnih igralk, Teje Oblak, Shante Evans in Aleksandre Krošelj. Kljub temu je ubranila prednost, ki si jo je priigrala v drugi polovici tretje četrtine (52:41). Slovenija je ugnala Grčijo s sedmimi točkami prednosti.

Svoj večer je tokrat imela nekdanja Krkašica Maruša Seničar, ki je bila ob 10 skokih, petih podajah, dveh pridobljenih žogah, blokadi ter dveh točkah druga najbolje ocenjena igralka Slovenije (18). Aleksandra Krošelj je dosegla 10 točk, imela je tudi dva skoka ter pridobljeno žogo.

GRČIJA : SLOVENIJA 70:77 (54:64, 36:38, 20:28)

 

Izbranke selektorja Damirja Grgića tudi po 4. krogu ostajajo neporažene in so prepričljivo vodilna reprezentanca skupine A. Slovenke so si na stežaj odprla vrata evropskega prvenstva, saj bi jim tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine v februarskem ciklu kvalifikacij, ko se bodo v Ljubljani pomerile z Bolgarijo in Islandijo, lahko preprečil le še čudež.

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO