Pregled predčasno zaključene sezone 2019/2020

Kot že vsi veste, se je sezona pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije zaradi pandemije COVID – 19, žal predčasno zaključila. Dekleta so v času ukrepov trenirale individualno doma po navodilih trenerjev, dober mesec dni nazaj pa so ponovno začele trenirati v skupinah oziroma s svojimi ekipami. Glede na bližajoči se konec šolskega leta, bodo tudi naša dekleta počasi zaključila s treningi.

mini pokal

 

Košarkarska zveza Slovenije je ob koncu letošnje sezone 2019/2020 določila vrstne rede ekip v vseh starostnih kategorijah. Selekcija mlajših deklet U-13, ki so tik pred prekinitvijo osvojile naslov podprvakinj v Mini pokalu Slovenije, je tako zasedla končno četrto mesto v državnem prvenstvu. Prekinitev prvenstva je najmanj odgovarjala prav tej selekciji, saj je bila ekipa v velikem vzponu in tudi ena izmed kandidatk za osvojitev naslova državnih prvakinj. Tudi selekciji starejših deklet U-15 prekinitev ni šla na roke, imele so namreč vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, tako pa so prvenstvo končale še vedno na izvrstnem petem mestu. B ekipa, ki je nastopala z mlado ekipo deklet, ki so pridobivale dragocene izkušnje pa je sezono zaključila na petindvajsetem mestu. Končna uvrstitev kadetinj je šesto mesto, mladinke pa so končale na dvanajstem mestu v državnem prvenstvu.

mladinke žkk krka

dekleta U15

dekleta U15

Članice v mednarodni Extra ligi pa še niso dokončno končale sezone. Vodstvo lige si je zadalo cilj, da izpelje zaključni turnir – final four, pa čeprav pred začetkom naslednje sezone v mesecu septembru. Članska ekipa ŽKK Krka pa si je že zagotovili nastop na tem turnirju.

 clanice ŽKK KRKA

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO